Wat is een Money Mindset?Waarom verdienen sommige mensen meer dan anderen, ookal zijn ze niet altijd slimmer of hebben ze betere kwaliteiten? Als je belemmerende overtuigingen hebt over geld, houdt je onbewust je eigen succes tegen. Iemand die niet gelooft dat die het verdient om voldoende betaald te worden voor het werk die doet, zal nooit het geld verdienen die hij/zij verdient. Veel mensen zijn opgevoed met de overtuiging dat voldoende geld verdienen of rijk zijn iets negatiefs is. Als je denkt dat rijk zijn niet voor jou weg gelegd is of dat alleen slechte mensen rijk zijn, zal dat ervoor zorgen dat je jezelf tegenhoudt om rijkdom te vergaren.

Daarom is het belangrijk om je money mindset (visie over geld) te herkennen en te ervoor te zorgen dat je gedachten jouw weg naar rijkdom niet saboteren.

Bij een correcte mindset zie je geld als een middel om meer geld, geluk of tijd te verwerven en zie je geld niet als doel op zich. Geld staat in dienst van je behoeften.

Praten over geld gaat je relatie met geld verbeteren. Haal praten over geld uit de taboesfeer. Het is geen taboe om veel geld te willen verdienen.

Rijk worden start al vooraleer je je eigen account bij een broker of investeringsproduct aankoopt. Het begint met beslissen dat je meer geld wilt bezitten en wijdt jezelf toe om dit doel te bereiken. Op dat moment vertel je tegen jezelf dat je het waard bent en dat je het kan.

Eenmaal je voor jezelf hebt beslist dat voldoende geld bezitten, hetgeen is wat je wilt bereiken, wordt het belangrijk om na te denken waarom je dit doel wilt bereiken. Want alleen als je weet waarom je iets doet, zal je de weg naar je doel blijven volgen, ook als het iets moeilijker gaat. De 'waarom' is belangrijk voor je motivatie.