Wat is een Money Mindset ?Waarom verdienen sommige mensen meer dan anderen, ookal zijn ze niet altijd slimmer of hebben ze betere kwaliteiten? Als je belemmerende overtuigingen hebt over geld, houdt je onbewust je eigen succes tegen. Iemand die niet gelooft dat die het verdient om voldoende betaald te worden voor het werk die doet, zal nooit het geld verdienen die hij/zij verdient.


Een money mindset (visie over geld) verwijst naar de overtuigingen, houdingen en gedachtenpatronen die een persoon heeft met betrekking tot geld en financiën. Het omvat de manier waarop iemand denkt over geld, zijn of haar relatie met geld en de overtuigingen die iemand heeft over het verdienen, uitgeven, sparen en investeren van geld.
 
Veel mensen zijn opgevoed met de overtuiging dat voldoende geld verdienen of rijk zijn iets negatiefs is. Een gezonde money mindset gaat vaak gepaard met positieve overtuigingen en attitudes ten aanzien van geld. Als je denkt dat rijk zijn niet voor jou weg gelegd is of dat alleen slechte mensen rijk zijn, zal dat ervoor zorgen dat je jezelf tegenhoudt om rijkdom te vergaren.

Daarom is het belangrijk om je money mindset te herkennen en te ervoor te zorgen dat je gedachten jouw weg naar rijkdom niet saboteren. Bij een correcte mindset zie je geld als een middel om meer geld, geluk of tijd te verwerven en zie je geld niet als doel op zich. Geld staat in dienst van je behoeften.

Denk in overvloed en in niet termen van schaarste
In plaats van te denken in termen van schaarste, gelooft iemand met een gezonde money mindset in overvloed en dat er genoeg geld en mogelijkheden zijn voor iedereen. Ze zijn optimistisch over hun financiële toekomst en geloven dat er altijd kansen zijn om geld te verdienen en te groeien. 

Praten over geld gaat je relatie met geld verbeteren.
Haal praten over geld uit de taboesfeer. Het is geen taboe om veel geld te willen verdienen. 
Praat en leer over geld, vergroot je financiële kennis en vaardigheden voortdurend. Mensen met deze mindset zijn bereid om te leren over geldbeheer, investeringen en andere financiële aspecten. Ze zoeken kansen om hun financiële intelligentie te vergroten en passen nieuwe inzichten toe in hun financiële besluitvorming.

Rijk worden start al vooraleer je je eigen rekening bij een broker opent of je eerste investeringsproduct aankoopt. Het begint met het beslissen dat je meer geld wilt bezitten en jezelf wilt toewijden om dit doel te bereiken. Op dat moment vertel je tegen jezelf dat je het waard bent en dat je het kan. 

Eenmaal je voor jezelf hebt beslist dat voldoende geld bezitten, hetgeen is wat je wilt bereiken, wordt het belangrijk om na te denken waarom je dit doel wilt bereiken. Want alleen als je weet waarom je iets doet, zal je de weg naar je doel blijven volgen, ook als het iets moeilijker gaat.
 
Op FIRE YOUR LIFE stel je zelf je eigen money mindset profiel op en kom je jouw sterktes en zwaktes te weten. Hiermee kan je rekening houden in je weg naar FIRE.